Descarcă fișa tehnică de mai jos pentru mai multe detalii.

Fișa tehnică

ORP 300 – ORP 302 – Stație pentru prepararea și torcretul cu mase refractare

Stațiile OCMER de tipul ORP-300 și ORP-302 sunt destinate mentenanței cuptoarelor și coșurilor în oțelării, combinate siderurgice și combinate chimice.

Masa refractară, în mod normal depozitată în saci de tip “big-bag” se încarcă în silozul stației din care coboară prin intermediul unei supape cu ghilotină electro-comandată în unitatea de preparare. În unitatea de preparare se adaugă apa al cărui dozaj este de asemenea controlat electronic, iar un mixer planetar prepară mortarul de consistența dorită (după rețetă). Unitatea de pompare verticală preia din mixer masa de mortar și o trimite în presiune la lancea de pulverizare. În lancea de pulverizare se introduce aer comprimat, astfel încât mortarul refractar se proiectează pe suprafața de beton a cuptorului sau coșului în lucru.

O sondă cu senzori de maxim și minim plasați în unitatea de pompare și în buncăr controlează alimentarea continuă și automată a utilajului cu ciment refractar, apă și aer. Presiunea apei și presiunea aerului pot fi controlate și de la două comutatoare dedicate, iar operatorul poate porni sau opri stația prin simpla deschidere sau închidere a valvei de aer comprimat poziționată pe lancea de pulverizare.

Modelul ORP-302 permite instalarea a două silozuri de ciment și două unități de preparare în cazul în care sunt necesare două tipuri de mortar refractar sau o combinație de mortare refractare, anticorozive, impermeabilizante etc. Masa refractară poate fi aplicată manual de către un operator sau automat prin intermediul unui braț telecomandat.