Descarcă fișa tehnică de mai jos pentru mai multe detalii.

Fișa tehnică

 OCM – 068 UNIVERSALE – Mașină de mare capacitate pentru torcret. Mașina pentru transportul pneumatic al pietrișului

 

OCM-068 UNIVERSALE este o mașină cu rotor pentru pulverizarea la mare presiune și mare volum a betoanelor uscate și umede și pentru transportul pneumatic al pietrișului.

Mașina are o capacitate de pompare cuprinsă între 5-6 și 15-16 metri cubi pe oră. Volumul mare de beton pulverizat impune utilizarea acestei mașini cuplată la un braț de pulverizare, deși montarea unui rotor de capacitate mai mică permite manipularea manuală a lancei.

Mașina se utilizează cu succes la torcretarea galeriilor de tunel de dimeniuni medii/mari, la realizarea canalelor de irigații, la consolidarea versanților de munte. De asemenea, mașina se utilizează la preluarea și transportul pneumatic al pietrișului rezultat în urma forării galeriilor de mare secțiune cu utilaje de tipul TBM.

Pe lângă sistemul hidraulic de închidere al rotorului, mașina este prevăzută și cu 2 pistoane hidraulice suplimentare ce permit ridicarea și demontarea rotorului. Operațiile de manevrare și mentenanță se pot îndeplini de către un singur operator cu un minim efort. De asemenea, mașina se poate echipa în versiunea DOSA cu un dozator de aditivi lichizi pentru beton, de obicei acceleranți de priză, al căror amestec în masa de beton este sincronizată cu volumul de beton pulverizat.

Ecranul digital amplasat pe panoul electric indică instantaneu numărul de rotații pe minut ale motorului și volumul de aditiv consumat, în litri pe oră. Alte echipamente opționale sunt: sistem radio sau prin fir pentru comandă de la distanță și pompă de apă de mare presiune.